A PIRAMISOKRÓL


A piramisokról
Orgon energia piramis hegyikristállyal, és tigrisszemmel

Sokunknak erről a formáról a misztikum, rejtély jut eszünkbe. A maja és egyiptomi piramisok a legismertebbek, pedig a földön máshol is találhatóak piramisszerű építmények.

Például szudánban a núbiai piramisokból közel 220 található, melyek az elhunyt uralkodók emlékhelyei, hozzávetőlegesen a negyedik századból. Ezek csúcsosabbak mint a gizai társaik.
A nigériában találhatóakat Ala Isten számára építették sárból és agyagból.

Görögországban is találtak piramis szerű építményeket. Az eddigi kutatások szerint a régészek úgy vélik, az időszámítás előtti negyedik, ötödik században épültek ezek a belülről zárható szobákkal rendelkező építmények, melyeket őrtornyoknak vélnek a kutatók.

Mezopotámiában zikkurátok voltak, melyeket színesre festett agyagtéglából készítettek vallási célból.

A leghíresebbek az egyiptomi piramisok. 138-at tartanak nyilván belőlük. Az 52 600 négyzetméternyi Kheopsz piramis az ókori világ egyik csodája volt.

Közép Amerikában is számos kultúra épített piramisokat. Az aztékok,maják, zapotékok, rendszerint lépcsősre építették, melynek tetején templom volt. Ezek a piramisok főleg istenségekhez kapcsolódtak, de fontos vezetők nyughelyéül is szolgáltak.  Ebben a kultúrában nem volt ritka az ember áldozat sem.  A máig fennmaradt Chichen Itza maja piramis évente 1,2 millió látogatót vonz

India és Indonézia piramisai hatalmas gránitokból épített templomok, vallási célra. Ezek általában lépcsős építésüek, mint a maja piramisok.
A 8. században épült Borobudur Jáva középső részén található buddhista építmény lenyűgöző sztúpáival mered az ég felé.

És ne feledkezzünk meg a Romániában 2011-ben talált előpiramisról, mely az archeológusok szerint 4500 éves. A síremlékhez földalatti folyosók tartoztak, és belül egy idős korában elhunyt magas rangú férfi maradványait találták a régészek.


 orgon energia piramis hegyikristállyal, andok opállal,holdkővel, kunzittal és rózsakvarccal

Korunk embere is készít piramisokat. Ezen alakzat misztikus energiájáról számos legenda kering. A piramis formája egy különleges energiát képes létre hozni, mivel két ellentétes pólusa van. A kisugárzó csúcs és az energiát vonzó alap. Mindebből kifolyólag a piramis magasságának egyharmadánál van egy olyan terület melyet a tökéletes kiegyensúlyozottság jellemez, harmonikus energiát hordoz. Talán ez az úgynevezett Életenergia?  

Az Életenergia az a láthatatlan erő, amelytől létrejön az Élet. Nincsenek materiális jellemzői, mint a fizikai energiáknak (pl. hőenergia, mozgási energia, elektromagnetikus energia).
Az öt világvallásban az Életenergiát a Hinduk Kundalíni energiának, a Buddhisták Chi-nek, a Keresztények Isteni erőnek, a Mohamedánok Allah áldásának, a Shintó vallásban Shinti ereje-ként hívják.
A történelem folyamán még számos nevet használtak, rákerestem a neten, elképesztő a felhozatal 😊 Ha érdekel,
Itt megnézheted, nagyon érdekes felsorolás… pl  Baraka, Bioplazma, Brahma, Dige, Ka, Ki Libidó….és még száz…

Az egyiptomi  piramisokat kutató több ezer tudós Piramis-energiáról beszél, a modern kutatók Orgone energiát emlegetnek, a múlt századiak Od-nak hívtákA misztikusok Ether-t emlegetnek, az alkimisták Effluviát. 


A piramisok hatásáról számos legenda olvasható: a kicsorbult penge újra éles,  a gyümölcs jobb ízű lesz, a hús nem romlik meg…Az embert erővel és energiával tölti fel.
A témának  számos rajongó és ellentábora létezik. Akik hisznek a piramisok gyógyító erejében, vallják, hogy a piramis energiája gyógyítja a betegségeket, jó hatással van a lakókörnyezetre, véd a káros sugárzásoktól.
Az ellentábor, a tudósok csoportja pedig állítja, hogy mindez szemfényvesztés. Az esetleges hatások a véletlen műve.

Harald Alke biotechnikus szerint a piramisok arra serkentik az embereket, hogy az élet pozitív erőire összpontosítsanak. Szerinte a piramisok a maguk magasba emelkedő csúcsával a fáraók beavatási szertartásának céljait szolgálták.  Más régészek szerint pedig, csak sírként funkcionáltak.
Annyi biztos, hogy az embereket foglalkoztatja, vonzza a piramisok rejtélye. Már a keletkezésükről is számos teória kering, ami sok tudóst és laikus embert foglalkoztat. 

Böjtös-Tölgyfa Mária


forrás:
energiagyogyaszat.com
 tgymagazin.hu
  aquabrill.hu
 mult-kor.hu







Megjegyzések

Népszerű bejegyzések