Vörös Sárkány, a Tzolkin első Hulláma

 

Ma újra indul a Tzolkin, a Szent Kör, a Vörös Sárkánnyal


2020.12.15.-12.-27-ig.
 

A maják több naptárt használtak, a Tzolkint, ami 260 napból áll és megegyezik az ember fogantatásától a születésig eltelő idővel, (ez többek között 20 db 13 napos ciklusra osztható, amit Hullámvarázsnak hívunk.) és a Haabot is, ami 365 napból áll és megegyezik a Föld Nap körül megtett idővel.

 

A Tzolkin első Hullámvarázsa a Sárkányé.

Ez egy új kör kezdetét is jelzi. A következő 260 napban újra lejátszuk a magunk kis játékait, és ha jól teljesítünk, felsőbb osztályba léphetünk. Új lehetőségek, tervek, vágyak elinditása, felkészülni a jövőre, megszülni, mit akarunk....ez a Sárkány:

 

Az oszthatatlan ősvizek, a teremtés első hangja.

 

Jelmondata:

 

„Feltétel nélkül megbízom az isteni gondviselés forrásában.”

 

 

 Ez az energia aktív cselekvésre ösztönöz. Nem tudom, mennyit fogunk érzékelni ebből a mostani időkben. Próbára vagyunk téve, úgy igazán… Most így év végére sokunknak elfogyott az energiája, ebben az embert próbáló iddőkben.

Nézzünk a felszín alá, ne féljünk a mélységekbe tekinteni. Bízzunk jelenlegi helyzetünkben. Nézzünk magunkba, s vizsgáltjuk meg a bizalommal, biztonsággal, önértékeléssel kapcsolatos dolgainkat. Mi a fontos számunkra? Mik a rövidebb és hosszabb távú terveink? Készítsünk ütemtervet a következő ciklusra.

A Sárkány az Ősanyát jelképezi. Légy saját anyád, s merj, a legfontosabb lenni önmagad számára!

Élvezd a Létet, itt és most.

 

Az adás- elfogadás és az Ősbizalom a téma ebben a hullámban.

Igyekezzünk a Sárkány energiájával feltöltekezni, hogy az új ciklust és az  új évet bizakodva kezdjük. Találjuk meg a mostani történésekben azt, ami jó, amiből töltekezhetünk, ami tanít, amitől erősebbek lettünk.

 

 

Böjtös-Tölgyfa Mária

 

 

 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések