Fehér Tükör Hullám és a Mag napok

A Fehér Tükör


A Maja Naptár tizennyolcadik jegye a Fehér Tükör. Sokáig rettegtünk ettől a jegytől a férjemmel. Volt amikor tükör napon úgy eltévedtünk, ráadásul ismerős terepen, hogy csak néztünk ki a fejünkből.
A Tükör/maja nyelven ETZNAB/ azt mutatja, ami van, nincs mellé beszélés, laca-faca. Ha gáz van bennünk, vagy a


környezetünkben, akkor bizony ezen a napon szembesülünk vele, nem kicsit, nagyon. Az élet az orrunk alá dugja, szembesít a nem oda való dolgokkal.
Ha a mai napon minden jól, gördülékenyen megy neked, akkor megnyugodhatsz, jó felé haladsz. Ez a jegy belépési pontot képvisel az időtlenségbe, csak helyezd magad a jelenbe. Itt és most. Sokan, sokféleképpen értelmezik a "carpe diem" jelentését. Élj a mának, ragadd meg a napot! Igen, ez így van, de nem arról kell hogy szóljon, hogy felelőtlenül CSAK a mának élünk és nem törődünk a holnappal, holnaputánnal. Arról kell, kellene, hogy szóljon, hogy nem aggódunk a holnapért, és nem bánkódunk a múlton. A NOX egyuttesnek van egy ilyen dalszövege, amit imádok: " Tegnapokba vágysz, holnapokba szállsz, színeket a mában nem találsz" Igen, ez a lényeg, a MOSTban nincs aggódás, nincs félelem, nincs megbánás.
Na de elkanyarodtunk a mi kis tükrünktől, Legyünk ma, és az elkövetkező napokban éberek, lássuk meg a tükrök mögötti igazságot, magunkról, környezetünkről, annál is inkább, mert a Hullám negyedik napjától belépünk a Tzolkin közepébe, a MAG napokat fogjuk élni. Ez egy 20 napos periódus, Ha megnézed a képet, a Tzolkin táblát láthatod,és piros keretben a mai napot, a Tükör első napját. Itt látható, hogy a negyediktől már középen folytatódik a tábla.. Ezeken a napokon MAGunkról, létezésünkről elmélkedhetünk. A Maja csillag energiái dolgoznak velünk, segítve minket az önemlékezés rögös útján.

A Mag napokba esik még a következő hullám is, majdnem egészében. Ez a Majom lesz. Feladata, hogy megláttassa veled az élet napos oldalát, a nemgörcsölést, a vidámságot, a könnyedséget, ahogy a kis majmocskák örömtelien ugrálnak fáról fára, vidáman. Felhívja a figyelmet arra, hogy ha túl komolyan vesszük az életet, megkeseredünk, megmerevedünk. Ha pedig túl komollyá válunk, elfelejthetjük azt is, hogy miért érdemes élni. Ne hagyd, hogy az élet súlya alatt össze roppanj! 
A Kék Majom, az Istentől eredő gyermek ereje. Jelmondata: Ártatlan, nyitott szívű, áttetsző isteni gyermek vagyok!  Ilyen egyszerű is lehet.

Csak próbáljuk ki egypár napra, hogy figyelemmel kísérjük a Maja Naptárat, akár utólag is vissza gondolva, mi történt velünk aznap. Meglátjuk, hogy az energiák működnek, teszik a dolgukat, akár hiszünk benne, akár nem.
Ha pedig arra vagy kíváncs Te milyen jegyben születtél, kérheted SZemélyes Galaktikus Szignatúrád.

Böjtös-Tölgyfa Mária
CIMI


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések