Az Orgon energiáról


Mi is az az Orgon?


Pár szóban jellemezve az oldalamon lehet róla olvasni, de, hogy mi is ez, igazán?


Tudományos megközelítés:

Dr Wilhelm Reich/sz 1897,Ausztria/ a XX sz elején kezdett érdekődni az egyetemes energia /prana, csí, életerő energia/ után. Az Orgon szó az orgazmusból ered, mivel akkor fedezték fel ezt az energiát, mikor azt vizsálták, hogyan változik meg az emberek bőre, orgazmus következtében.
Az emberi testben áramló energia áramlási zavarai és a testben vagy pszichésen fellépő betegségek közötti összefüggéseket kutatta. Kora legfejlettebb technikájával kísérletezett. Pulzáló energiát figyelt meg minden élő és élettelen test körül. Ő találta fel és épített meg egy úgynevezett Orgonit Akkumulátort, melyet emberek és tárgyak orgon energiával való feltöltésére használt.

Nicola Tesla is foglakozott /sz 1856 Habsburg Birodalom/ ezzel az energiával. Úgy gondolta, hogy az elektromos áram is egy kisebb része, a nálánál nagyobb, finom, egyetemes energiának, amit fény-éternek nevezett.

Karl Hans Wels fejlesztette tovább az orgon energiával való kísérletezést, olyannyira, hogy 1991-ben levédette az Orgonit kifejezést az orgon termékek márkanevét a kereskedelemben. Karl Hans Welz tulajdonosa az „Orgonite” védjegynek, az US 3033236 és a nemzetközi lajstromozás # 1115321. szerint. Az Egyesült Államokban bejegyzett védjegy több mint egy évtizede vitatott. Mozgalmak is indultak arra vonatkozóan, hogy ezt a kifejezést szabadon lehessen használni.

Spirituális megközelítés:


Egykoron az Atlantiszi Mágia nagykönyvének egyik fontos fejezete volt az ilyen egyetemes energia generátorok készítése, melyek megvédték viselőjüket az ártalmas energiáktól, semlegesítették azokat. Ez a szerkezet speciális összetétele segítségével, a különböző behatások miatt lelassult energia számára visszaadja az áramló, pulzáló tulajdonságát. Semlegesíti a negatív behatásokat.
Medálként, amulettként használva, testünkkel kapcsolatba lépve, harmonizálja azt. A különböző ásványok jótékony hatása segíti testi, lelki gyógyulásunk. Harmonizálja  ,feltölti energiával, kerativitással.
Dísztárgyként ,kúpok, piramisok félgömbök használata semlegesíti közvetlen környezetünk elektroszmogját, a káros sugárzásokat, melyeket a tv, mobiltelefon, számítógép, mikro…okoz.

Miből áll?
A formába öntött műgyantába fémforgácsot és ásványokat teszünk. A megszilárdult gyanta folyamatos nyomás alatt tartja a fémet és a kristályt, így valóságos akkumulátorként működve, nem engedi lemerülni azt.

Összegezve
 Ezek a tárgyak, ékszerek, azon kívül, hogy szépek, esztétikusak, segítenek nekünk és környezetünknek, hogy  kiegyensúlyozottabban, boldogabban, kreatívabban és egészségesebben élhessünk.

Böjtös-Tölgyfa Mária

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések