A vörösrézről...


Miért pont vörösréz...?

Hogy miért vörösrézből készítem elsősorban az ékszereim? Egy idő óta megmagyarázhatatlanul vonzz ez a fém. Készítek ezüstözött drótból is ékszereket, de egyre kevésbé elégít ki. Ugyanakkor a réz életre kel a kezeim között,csak úgy megterem a medál, füli, vagy épp a gyűrű.

És most pár szó erről a méltatlanul elfeledett színesfémről:

A réz fontosságát már az ókorban is felismerték, s nagymamáink sem véletlenül hordtak réz karperecet. Mint ahogy nem véletlen a templomok hatalmas rézkilincse, s a gyönyörű rézmozsarakról se feledkezzünk meg.
A réz kiváló gombaölő és immunerősítő. Segíti a vas és a c vitamin felszívódását.Fontos eleme a vörösvérsejt képződésnek, s a candida betegséget is a rézhiány idézi elő.
A réz a bőrrel  érintkezve az izzadság hatására oly mértékben oldódik, hogy a nyomelemek a bőrön keresztül be tudnak jutni a szervezetbe.
Kutatások arra engednek következtetni, hogy a réz hiánya az egyik tényező, amely a szívkoszorú ér betegségek kialakulásáért felelős.
Kevesen tudják, hogy a fokozott cink és c vitamin bevitel rézhiányhoz vezethet, éppúgy csontritkulás esetén, amikor a fokozott kalcium bevitel szintén eredménytelen lehet, mivel a csontritkulás oka elsősorban a szervezet alacsony réz tartalékában keresendő. Vashiány és krónikus fáradság esetén is nyugodtan hordhatunk rezet.
A vörösréz gyógyító erejét már az ókorban is ismerték. AZt is tudták, hogy a bőrön keresztül kell a szervezetbe juttatni, mert az így felszívódó réz közvetlenül hasznosul.


forrás: http://egeszsegesboldogelet.freewb.hu/rez-gyogyhatasa



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések