Mesterkristályok, sokadikra, Pirit-Szugilit,Rodokrozit


A mai napon újra a Mesterkristályokkal foglalkozunk.


Íme a nyolcas, kilences és a tízes:


Eljutottunk a nyolcadikig, ami a Pirit és a nyolcas számmal rezeg össze. A Pirit a szulfid ásványok közé tartozik. Leggyakoribb kristályalakja a kocka és a dodekaéder/12 szabályos ötszög/
Kitünő energiapajzs, kizárja a negatív energiát és a szennyeződéseket. Ez az ásvány igen pozitív kő. Fokozza az önbecsülést és eloszlatja a csalódottságot.
Régen tűz csiholására is használták. Mágikus amulettként tartották becsben. Növeli a bennünk lévő energiát és megszünteti szivárgását.
Fizikailag jótékonyan hat a csontokra, semlegesíti a szervezetünkben lévő mérgeket, támogatja a keringést és a légzőrendszert.

Kilencedik Mesterkristály a Szugilit, mely a spirituális szeretetet és bölcsességet jelképezi.Megkönnyítit a szeretetteljes kommunikációt.A négyes számmal köthető össze. Spirituális tudatosságra ösztönöz. Óvja a lelket a sokktól és a traumától, és erősíti a megbocsátást. az önmagunknak való megbocsátást is.
Érzelmileg ez a kő segít kellemetlen dolgokkal is szembe néznünk.
A Szugilitet fizikai síkon fájdalom csillapítóként használjuk, Kiváló fejfájásra és a rossz közérzetre.

A DNS tizedik szála a Rodokrozit. Az egyes számhoz köthető. Ez a kristály tisztítja a napfonat és a gyökércsakrát. Segít szembe néznünk félelmeinkkel, az igazsággal önmagunkkal és másokkal kacsolatban. A Rodokrozit fejleszti az önértékelés
Boldogság, vidámság, önbizalom, önzetlen szeretet, könyörületesség. Kiszélesíti a tudatot, dinamikus és pozitív életszemléletre tanít.
Fizikai síkon jó légzésproblémákra, a keringési rendszerre, migrénes fejfájásra, megtisztítja a veséket. Normalizálja a vérnyomást és stabilizálja a szívverést.

Még két mesterkristály van hátra, a Csaorit és a SZelenit, melyekről a következő cikkemben írok majd.
Az előző cikkeimben megtalálhatjátok a többi ásvány bemutatását:

Böjtös-Tölgyfa Mária
MaJade Ékszer

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések